Čuvajmo zemlju za sutra.

Čuvajmo zemlju za sutra.

Istarski eko proizvod je udruga koja okuplja više od 50 istarskih eko proizvođača, koja broji više od 15 godina i koja organizira uspješne eko tržnice po Istri.

Članovi IEP-a proizvode nagrađivana maslinova ulja, istaknuta istarska vina, tu je i eko pivo, kozji sirevi, med, bademi, brašno, povrće... sve namirnice koje s pravom mogu nositi titulu najviše kvalitete, a iza kojih stoje poljoprivrednici kojima je poštivanje prirode i odgovorno poslovanje na visokom mjestu.

Naš zadatak je bio osmisliti novi vizualni identitet, web stranicu i brending strategiju za udrugu IEP.

Krenuli smo s osnovnim istraživanjem o udruzi, razgovarali s članovima i istražili čime se sve bave. Na IEP-ovom blogu mogu se pronaći sve uspješne priče IEP-ovca koje već na prvu sugeriraju koliko udruga ima puno toga za pokazati.

Cilj loga i cijelog brendiranja je prezentirati udrugu odgovornih proizvođača koji brinu o zemlji, ekologiji i tradiciji.

Netko u novom logu vidi suhozid, koji je uvijek imao svoju ulogu u ograđivanju njiva, netko vidi raspoređene parcele, a netko motiku u obliku slova P. Zemlja, grota, motika, trud, upornost, čvrst stav o ekologiji, sve je to IEP. Logo IEP

Ovisno o primjeni, mogu se koristiti različite verzije loga, a odabrane su boje koje simboliziraju, tlo, zemlju i ekologiju.

U suradnji s članovima IEP-a nastale su i parole koje smo kasnije koristili za sve promotivne materijale.

- Zemlja ti je mati. Ne truj. Ne tošigaj. Propensaj.
- Gušt je jušt.
- Čuvaj zemlju za sutra.
- Težaki s karakterom.

Jasne poruke, koje jasno poručuju: Zemlja ti je mati i tako se odnosi prema njoj. Ne truj, ne špricaj, razmisli.

Sljedeći koraci su bile brošure, plakati i eko kartice za cijene.

dizajn brošure

Projekt koji uključuje novi vizualni identitet, web stranicu i brend strategiju je osmišljen u suradnji agencije Kasheta i članova IEP-a, a financirano sredstvima Ministarstva poljoprivrede u okviru projekta Biram EKO!

U razgovoru s IEP-ovcima, ostala nam je misao: “Ako budemo čekali druge, biti će prekasno. Ako budemo radili sami biti će premalo. Ako budemo radili u zajednici, možda će biti dovoljno i možda na vrijeme”.

Budućnost su udruživanja, odgovorno poslovanje i briga o okolišu.

Bravo IEP-ovci. Vi ste primjer, a mi vjerujemo da će ga i drugi slijediti.

Čuvajmo zemlju za sutra.