Cijene slanja paketa u Hrvatskoj. Tko je najjeftiniji i koje su opcije?

Cijene slanja paketa u Hrvatskoj. Tko je najjeftiniji i koje su opcije?

Želite slati svoje proizvode dostavom. Zanima vas koja opcija je najjeftinija, a koja najbrža?

Evo kako se kreću cijene naših popularnih dostavljača za manje pakete.

Istražili smo 6 popularnih dostavljačkih službi - GLS, DPD, Paket24 i Paketomat Hrvatske pošte, Tisak i Overseas Express.

Slanje paketa putem Paketomata i kioska Tiska

Od navedenih dostavljača, Paketomat Hrvatske pošte i Tisak imaju uslugu dostavljanja na predviđene „pick-up“ lokacije, ali nemaju uslugu dostave „od vrata do vrata“. To znači da primjerice usluge Paketomata možete koristiti 24 sata dnevno i svoj paket poslati kad god želite.. Nedostatak? Paket šaljete sami, nema opcije prikupa. I osoba ga sama preuzima na svom najbližem Paketomatu ili kiosku Tiska i zapravo ne nudite opciju dostave na kućni prag. 

Nemojte se zbuniti što i druge dostavljačke službe imaju paketomate. GLS i DPD imaju uslugu paketomata za slučaj preuzimanja paketa. Ipak, na njihovim paketomatima ne možete i ostaviti paket.
Cijene su nešto povoljnije kada šaljete Paketomatom HP-a, a za najmanji paket Tisak ima (trenutno po važećem cjeniku) najkonkurentniju cijenu.

O čemu još trebate voditi računa? Paketomat ima svoje dimenzije sandučića pa prije nego što odete tamo bolje bi bilo pogledati na njihovom webu i izmjeriti
pakete. Osim toga, Paketomat prima pakete do 10 kilograma, a Tisak do 15 kilograma.

CIJENE ZA PAKETOMATE (za slanje paketa)

Slanje paketa putem dostavljačkih službi

Što se tiče dostavljačkih službi, fokusirali smo se na one koje su najčešće i specijalizirane za domaće tržište.

Cijene su slične i cjenik postoji na web-u, ali treba pohvaliti Overseas koji dosta detaljno izračunava cijene do većih kilaža. Kod nekih dostavljačkih službi ćete bolje proći ako šaljete manje pakete, pa obratite pažnju kakve pakete šaljete.
GLS šalje do najviše 40 kilograma, DPD do 31,5 kilograma, a Overseas Express u paketnu dostavu računa do 500 kilograma s time da ćete svakako dodatno morati platiti teški i glomazni paket.



ŠTO JOŠ TREBATE ZNATI:
Cjenik u tablici je informativan, ne uključuje PDV, kao niti dodatne usluge - SMS i E-mail obavijesti, uslugu povrata otkupnine, povrat ovjerene dokumentacije, naknadno ispravljanje netočnih podataka na pošiljci, naknadu za osobnu isporuku, naknadu za cestarinu, osobno uručivanje itd.

Što to konkretno znači – iznos paketa će biti u startu veći nego što je iskazan u ovom informativnom cjeniku, ali ovo vam može poslužiti kao početni orijentir.
Dobro je i znati da pošiljka koja je ambalažirana od strane Overseas Express čini uslugu znatno jeftinijom. 


Treba i napomenuti da su važeći cjenici dostavljačkih službi podložni izmjeni. Te da su ovo cijene od rujna / 2022.

Ako redovito šaljete pakete, onda je najbolja opcija zatražiti Ugovor o suradnji s željenom dostavnom službom putem kojeg možete ostvariti određeni popust za poslovnog korisnika.
Sretno!