Biorazgradivi materijali, minimalizam i jasna poruka - sve što jedno pakiranje treba

Biorazgradivi materijali, minimalizam i jasna poruka - sve što jedno pakiranje treba

Zašto je biorazgradiva ambalaža standard, a ne samo trend?

Smanjiti korištenje plastike u pakiranju već duže vrijeme nije samo trend, već postaje standard.

Nerazgradivi materijali, plastični prozori, selotejp, plastika - jesu OUT.

U brendiranju i planiranju pakiranja danas se podrazumijeva korištenje biorazgradivih materijala. To je pogotovo vidljivo kod brendova koji razmišljaju dugoročno i/ili čiji su proizvodi namijenjeni mlađoj populaciji koja je sve svjesnija i informiranija o štetnosti pojedinih materijala na okoliš.

Kraft materijali i dalje znaju imati veću cijenu nego njihove plastične varijante, ali sve se više razmišlja u smjeru minimaliziranja pakiranja, kako bi se ostalo u budžetima.

Pakiranja s porukom imaju smisla

Duže vrijeme, više pozornosti privlači dizajn koji nije samo "lijep", već koji i prenosi smislenu poruku; potiče na razmišljanje i doprinosi zaštiti okoliša.

Na samo pakiranje ili unutar njega poželjno je stavljati jasne poruke - o brizi o okolišu, sastavu materijala i recikliranju. 

Korisno je i koristiti QR kodove kako bi se kupce preusmjerilo na stranicu s više podataka.

Također, za brend su korisne suradnje s umjetnicima, korištenje ilustracija i grafika kako bi se stvorila posebna, vizualno privlačna pakiranja.

Minimalizam i manje materijala

Dizajn pakiranja se vraća na osnove - ne mora biti puno svega - cijeni se jednostavnost - dobra kutija, jasna poruka, minimalizam, stil. 

Sve više luksuznih brendova počinje koristiti manje materijala u pakiranju. Ne samo da time postaju ekološki prihvatljiviji, već s time dobivaju elegantnu, minimalističku vibru.

Dizajn pakiranja vratit će se "na osnove" kako bi se smanjila potrošnja materijala.
Povratna ambalaža i dalje će biti popularna, a sve zanimljivija postaje i interaktivna ambalaža.

Tekst / Kasheta Pack