5 stvari koje sad znamo o pakiranju, a žao nam je što ih nismo znali na početku

5 stvari koje sad znamo o pakiranju, a žao nam je što ih nismo znali na početku

Marko otvara webshop i kreće prodavati proizvod online; Ana otvara trgovinu lokalnim proizvodima; Neda radi nakit, a Igor proizvodi ljuti umak.

Što je zajedničko Marku, Nedi, Ani i Igoru?

Pogađate? To što svima treba pakiranje.
I svi kreću od istoga - žele pakiranje koje komunicira njihov brend, koje je sigurno i jednostavno.

Dugo istražujemo pakiranja, a ovo su naši prvi korisni savjeti.

1. Pakiranje radi razliku

Nije svaka ambalaža dobro pakiranje. Zamislite da ste ušli u trgovinu koja prodaje craft piva? Želite kupiti pivo koje još niste probali kao poklon za prijatelja.

Sve odaberete i dođete na kasu. Jedan scenarij je da proizvode dobijete u tankoj plastičnoj vrećici. Drugi scenarij je da vam cura na kasi sve spakira u papirnatu vrećicu s logom, a pivo za poklon vam posebno zamota u brandirani papir. Na kraju vam nalijepi još naljepnicu branda na kojoj je link na webshop.

Znate na koji scenarij ciljamo? Naravno da bilo koji trud oko pakiranja kod kupca stvara drugačiji osjećaj o vašem brandu. Zato kad god krećete s nekim projektom, ukalkulirajte i taj trošak, jer to je definitivno dugoročna dobit.

2. Bitan je dizajn, al što tek može napraviti dobar tisak

Dizajn je ono što prvo vidimo. Dizajn komunicira. Dizajn je vaša prezentacija. Ali što god radili - od etiketa, do papira ili vrećica s logom uvijek pripazite na tisak i materijale. Nisu sve naljepnice iste kvalitete, niti je svaki tisak dobar tisak.

3. Svaka kraft traka nije traka s dobrim lijepljenjem

Evo nekoliko osvrta i na proizvode. Je li svaka kraft traka ista?

Naša je pretpostavka bila da ne bi trebalo biti velike razlike u kvaliteti, ali kad smo krenuli uspoređivati, shvatili smo da se kvaliteta jako razlikuje.

Jedna vrsta traka se kidala, jedne su bile preslabe za lijepljenje dna kutije, jedne su bile sve 'izvitoperene'.

Zato je naš izbor na kraju pao na čvrste, a razgradive trake za koje se koristi prirodno ljepilo na bazi kaučuka.

Na linku pročitajte više o kraft trakama i cijenama.

Odlična opcija je da je moguća i personalizacija, tako da sva svoja pakiranja možete zatvarati trakom s logom branda.

4. Nije svako punjenje za kutije iste kvalitete

Vidite li razliku?

Ne znamo da li primjećujete razliku. Ali jedno punjenje je tanje, mekano i odlično je za poklon pakete. Drugo je sivkasto i grubo. E to su punjenja na tržištu i teško je pronaći idealno. Zato uvijek dobro pogledajte slike i kupujte provjerene proizvode. 

5. Odaberite papire koji ne izgledaju kao jeftino rješenje

Papiri su za nas posebna tema. Njihova je upotreba puno šira nego za što se trenutno koriste. Papiri mogu biti zaštita, zamjena za vrećicu, dodatak pakiranju.

Ali na tržištu većinom pronalazimo iste kraft papire ili bijele omotne. Papiru finoću daje manja gramatura i fina tekstura. Birajte omotne papire koji će vašem proizvodu podići vrijednost.

Odlična vijest je da kad jednom pronađete proizvode koji su idealni za vaš brend, možete samo nastaviti nabavljati iste proizvode.

To je posao Kashete, istraživati i istraživati, testirati i testirati.

Pakiranje je bitno, a wow proizvod zaslužuje wow ambalažu.